top of page

MEDVIRKENDE

SOMMER i TYROL
60 år

 Søndag d. 10. November 2024, kl. 14.00
Metronomen
Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg

Hvorfor hylde en gammel wienerisk operette, ingen rigtig kender den tyske titel på? Og hvordan er den gået hen og blevet et stykke dansk kulturarv på det store lærred?

 

Spørgsmålene besvares bedst i manuskriptet til OperetteKompagniets egen-produktion, Det´ lunt i Nat - Danske Operetteperler:

"Sommer i Tyrol - så umiskendelig dansk … altså næst efter tyrolsk!

Dejlige Dirch Passer, der fortæller om det skønneste, han véd, til den purunge Susse Wold - og kække Ove Sprogøe, der fremturer med, at han da ikke kan gøre for, at han har så megen charme. Alle danske børn af den forrige generation kunne synge med på I Sommersol ved den hvide Hest.

Hvor mange forskellige voldspil har ikke haft netop denne syngekomedie på plakaten? I mange år var den tilmed fast inventar på de københavnske teatres scener. Og så er der jo Erik Ballings føromtalte film fra 1964 med vore legendariske skuespillere.

 

Men ak … Ligesom Wien, Wien nur du allein er skrevet af Sieczynski og Be My Love af Brodzsky - er Sommer i Tyrol skrevet af Benatzsky!

 

Denne type one-hit-wonderboys - som alle nationer gør krav på … Måske fordi de lige præcis i en kort kunstnerisk indskydelse fandt nøglen til at tale til os alle sammen - hver og én. Uanset hvor vi kommer fra - som et hjerte, der slår i en valsetakt ...

H.C. Lumbyes Jernbanedampgalop har forvildet sig ind i foretagendet. Bent Fabricius-Bjerre og Ib Glindemann fik til opgave at arrangere musikken. Og den danske tekst er af Mogens Dam.

 

Det er blevet tid til en lille afdeling med: Dén, vi troede, var dansk …"

VARIGHED:

1 time & 15 min.

bottom of page