top of page

VÆR IKKE KRÆSEN ...


OperetteKompagniets 2021/2022FOREDRAG:

THOMAS PETER KOPPEL

"VÆR IKKE KRÆSEN -

KUNSTNER OG IVÆRKSÆTTER"


HVORNÅR

Søndag d. 12. september, kl. 12

HVOR

Metronomen, FrederiksbergFRA HJEMMESIDEN

Thomas Peter Koppel er medstifter af og sanger, dramaturg og instruktør i OperetteKompagniet. Nu kan han også kalde sig forfatter!


"Vær ikke kræsen - Kunstner og iværksætter" er en indgående og ærlig selvbiografisk fortælling, der vil blive læst op fra og åbenbarer ikke så få anekdoter både på og bag scenen.FORORDET

Jeg bilder mig på ingen måde ind, at min historie er mere interessant end den næstes. Det er omstændighederne omkring den, der gør den værd at læse.


Født ind i en talentfuld familie og med genetiske privilegier. Det er én side af sagen og et historisk perspektiv, der unægtelig hører med. At dvæle ved foræringerne ville dog være en gentagelse af en lang række allerede fortalte kapitler.


Og ikke fyldestgørende overfor den anden side, hvor netop min rejses mangefacetterede mennesker og brogede hændelser, fiktion på scenen og virkelighed udenfor, har formet dette konkrete liv.


Når jeg tænker tilbage, er det på forunderlig vis gået, både som det skulle, og som jeg ikke i min vildeste fantasi kunne have regnet ud.


Periodiske afsnit forekommer absurd langt væk. De seks barndomsår i Australien nærmest illusoriske. Lange tilhørsforhold ofret ubønhørligt. Det Kongelige Teater var jo mit, indtil det blev bestemt, at det ikke var det mere. De korte af slagsen næsten anmassende. Der skulle for eksempel hele fire fædre til.


Soliditeten er absolut repræsenteret. Nogle få har været med hele vejen, uundværlige bekendtskaber er kommet til. Sangen har på godt og ondt været min bedste ven, kollegerne min evige inspiration. Jeg fik et barn, der bare ville til verden, og den store kærlighed fandt jeg til sidst.


Dette er også en skildring om at kæmpe og gå i forsvar for dét, man kan og vil. I bund og grund taler vi vel om en procentfordeling på 70/30 i det hårde slids favør for denne kunstner og senere iværksætter.


På vejen var der én, der lærte mig ikke at være kræsen med kompetencerne. Det havde et dejligt positivt, åbent skær over sig og har hængt ved gennem alle årene. I lighed med fliden er det blevet kvalitetssikringen i alt, hvad jeg foretager mig. Energien og altid at yde det ekstra har drevet mig.


Det har givet plads til lykkelig udfoldelse i arbejde og leg. Til samvær og påvirkning, til tryghed og mod på mere.


Til tider kan det føles, som var det udefrakommende beretninger, men de er, i refleksionens klare lys, alle mine. Hver og én har de bragt indhold med sig, noget nyt og spændende efter sig. Og sammenlagt skabt et unikt univers.


Tillad mig at kræse om detaljerne og revitalisere dem nu.PRIS

175,-

BILLETSTATUS

Få billetter ...

VARIGHED

1 time (+ det løse)Kommentarer


bottom of page