top of page

Kompagniet i SEPTEMBER ...


Måneden, hvor det for alvor tager fat ... de sidste solskinsdage afløstes af nye fristelser fra kulturlivets side.


I OperetteKompagniets regi var det så endnu en udgivelse, man stødte på som det første. Efter den røde cavas indtog (nu i restordre!) og stregkoden med filmatiseringen af Det´ lunt i Nat fornylig, så endnu en publicering dagens lys.


Det nye bind i Danacords serie omhandlende Herman D. Koppels værker, Composer & Pianist vol. 7, (øverst th.) er nu repræsenteret både på pladeforretningernes hylder rundt omkring (omtalte pladeselskab har nok den mest fyldestgørende i landet, i Københavns Vognmagergade) og på alle streamingtjenester. Dem er der immervæk tæt på 50 af på verdensplan. Selve releasen fejres ved to koncerter, henholdsvis i Espergærde Musikforening d. 1. oktober - på selve Hermans 115-års fødselsdag - og på brostenen gælder det Det Danske Sangselskab søndagen efter, d. 8. oktober.


Vi er stadig ikke nået længere end til den indledende aften i september. En såkaldt Stearinlysfest dannede ramme om en begivenhed til historiebøgerne (nederst th.). Direktionen i Rudolph Tegners Museum & Statuepark ønskede en gentagelse af operakoncerten fra haven i det sommerlige Tisvildeleje - og det stod sopran Mette-Maria Øyen, tenorerne Jonathan og Thomas Peter Koppel samt guitarist Allan Sjølin hellere end gerne for. Vi kan kun håbe på, vi får lov at komme tilbage, og at alle med sans for en totaloplevelse må gribe muligheden.


Weekenden efter blev sæsonen rigtigt skudt i gang, da den populære og traditionelle ØnskeKoncert afvikledes i Metronomen på Frederiksberg, denne gang krydret med en ny dimension i form af en stjernegæst, Vibeke Kristensen (øverst tv.). På den måde slap Thomas for at blive spurgt om sopran-repertoire, nu vi havde the real thing hos os! Eftermiddagen forløb med lidt af hvert, fra Sommer i Tyrol til O mio babbino caro og Giordanos Amor ti vieta fra Fedora, en samtidig med Puccini. Fra Den Glade Enke til Svantes Lykkelige Dag, fra Carols uimodståelige Chopin til OL-hymnen fra 1992, Amigos para siempre ...


OperetteCaféer, SangerPortrætter, ForedragsPakker har stået på dagsordenen gennem tiderne - og nu gælder det så OperetteChats, fire styks i løbet af den nu indeværende sæson. Vi lagde ud med Koppel møder Sjølin (midtfor tv.) - der havde taget en hel park af sprøde guitarer med, og således kunne vise frem de forskellige teknikker, der skal til for at begå sig som professionel håndterer af det ottetals-formede strengeinstrument, og i diverse udgaver. Allan havde såmænd også talegaverne i orden og svarede indgående på alle Thomas og publikums spørgsmål. Til sidst gav de to udøvere musikalske eksempler på deres relativt nye samarbejde.


Ensemblet indenfor trefjerdedelstakten har udgydt dets smægtende toner ved bryllupper - nu kan Thomas endelig You Raise Me Up, som har været under bedding længe. Og Dansk Solist Forbunds omrejsende koncertmagnet, man passende kalder Solisterier, har Carol og Thomas taget sig af i hver sin ende af landet - førstnævnte tog turen til Sønderborg, sidstnævnte til Slagelse.


Greve Harmoniorkesters 50-års jubilæum (nederst tv.) kunne bare ikke være uden operettetenoren, der har stået på plakaten i Portalen både ved 25-års- og 40-års-markeringerne af blæserne og paukisterne. Ja, alderen trykker - men kun en anelse ...


Watch out for oktober, der synes endnu mere tætpakket og spændende!(Billetstatus til Et 50-års-Jubilæum i Metronomen d. 2.: få billetter

og til Fest på Frb. på Rådhuset d. 4.: Danske Seniorer melder om alt udsolgt, OperetteKompagniet har stadig 20 billetter i udbud!)


Opmerkingen


bottom of page