top of page

Kompagniet i JUNI ...


Fra at være en måned med afrundende sammenkomster op til den sommerlige restitution, viste juni sig fra en særdeles arbejdsom en af slagsen i år. Først og fremmest blev OperetteKompagniet involveret ved de endnu igangværende europæiske mesterskaber inden for herrefodbold, de store jødiske mestre stod på programmet, tapaskoncerter i et lille, men eksklusivt orangerie i Nordsjælland var en kærkommen fornyelse - og så skal vi jo ikke glemme Buena Vista-folket, der beseglede 2023/2024-sæsonen i dette regi, hvad angår eventsene inde på brostenen.


Der venter som bekendt fortsat arrangementer ude i det grønne i både juli og august, så ingen grund til at fortvivle eller undvære - nu håber vi bare, vejret arter sig igen-igen ... Firmaet med trefjerdedelstaktens bedste i sinde optræder udendørs hele syv gange den kommende tid!


På den første dag blandt dem, spalten her omhandler, bød Skagen Kirke (billedet øverst tv.) indenfor til et bryllup af aldeles store dimensioner. 180 gæster lagde øre til Alfvéns lyriske Så Tag Mit Hjerte, med tekst af Tove Ditlevsen, fra operettetenorens røst - og til festen senere gjaldede samme såvel Det Skønneste Jeg Véd fra Sommer i Tyrol som O´ sole mio ud for det mandlige brudepar og dets horde af spisende gæster, så ikke et øje var tørt.


30 timer blev det til på toppen af Danmark, hvor de fleste blev nydt i gode venners selskab, og hjemme igen i hovedstaden ventede de sidste prøver op til den tiende udgave af Jødisk Kulturfestival i og omkring Synagogen på Krystalgade. Akkompagneret af uforlignelige Irene Hasager sang Koppel & Søn, alias Jonathan & Thomas Peter, værker af de største af de mange store jødiske komponister fra Toraen (billedet øverst th.). Med de indledende gloser af Sondheim i Somewhere fra Bernsteins West Side Story spredtes et evigt-gyldigt budskab om, at der SKAL være plads til alle i denne verden. Siden fulgte alt fra valsekongerne Kálmán og Offenbach, opera-mastodonterne Meyerbeer, Hálevy, Bizet og Goldmark til Lieder af Mahler, Mendelssohn og Korngold, klaver-opusser fra Alkan og Schønbergs hænder - og til allersidst fik det talstærke fremmøde også flere af de populære toner, nu fra Gershwins Porgy & Bess og Bocks Fiddler On The Roof. Ekstranummeret var (selvfølgelig) tilegnet drengenes musikalske familie-overhoved, Herman D., og hans Majsangen.


Repertoiret inspiceres hele tiden, og på Galleri Firhøj i Gilleleje kastede trekløveret Koppel-Sjølin-Koppel sig ud i en version for to tenorer og guitar af den berømmelige Perlefiskerduet af Bizet. Solskinsaftenen torsdag afløstes af endnu én fredag, hvor 30 gæster lukkedes ind ad gangen til bobler, en udsøgt tallerken af specialiteter og intimkoncert (næstøverste billede th.). Det private værtspar lagde ikke skjul på, at man nok var nødt til at lægge sit smukke drivhus til en seance mere af denne form for livsnydelse ...


d. 16. sang direktøren-for-det-hele af karsken bælg både i VIP-lounges og på stadion (nederste billeder), inden og da vores allesammens landshold entrérede grønsværen til sin åbningskamp i Stuttgart. Som bekendt er det ikke lykkedes nogen at være to steder på én gang endnu, så hjemme i Metronomen overtog altid omstillingsparate Vibeke Kristensen, som jo normalt fortryller os med sin skæppeskønne sopran, kasketten som dels arrangør, dels `pedel´, da Trio Domison og Signe Asmussen lagde vejen forbi med deres musik fra det sydamerikanske kontinent (billeder både th. og tv.). De nærmest ekstatiske tilbagemeldinger fra den udsolgte sal lød på, at det var svært at sidde stille til kvartettens varme, inciterende rytmer (bare rolig: i Nordsjælland kridtes dansegulvet op!), og at `kompagniets piger´ var i deres es, på og bag scenen. Thomas drog imellem tiden videre i det tyske, først til Frankfurt, siden til München, hvor spillelisten af selvtillidsboostere til de danske drenge og deres støtter lød på Nessun dorma, You Raise Me Up og et par sange fra den nationale kulturarv.


Underholdningstjanser af forskellig mærkedages art kan altid squeezes ind, og det blev de endnu engang. HUSK: netop dette ensemble er i stand til det hele, så tøv ikke med at upgrade din fejring med musik og sang af festligste skuffe! Alene i juli hylder vi Havekoncerterne i Tisvilde, der står på plakaten på femte år - til den lokale kaffebar lige ved siden af har vi begået en jingle, der skal fyres af på hovedgaden i anledning af dennes (ligeledes) 5-års jubilæum - 10-dages festivalen KanonHalløj markerer sine 20 år på bagen, dér er vi naturligvis også med - lejets Kildemarked fylder 25 og skal have en nyskreven vise med på vejen - fødselsdage og bryllupper figurerer - og så fremdeles ...


Tilbage er blot at ønske alle vore trofaste følgere en velsignet sommer!OBS: to af tre Havekoncerter i Tisvilde i juli er tæt på udsolgt!

Få fat i dine adgangsbeviser lige her:

Comments


bottom of page