top of page

Kompagniet i JANUAR ...


Den første måned i 2024 er også den travleste i OperetteKompagniets igangværende sæson ...


Firmaet til bevarelse af trefjerdedelstaktens ve og vel skød både året og turnévirksomheden ind med intet ringere end !NyTåRsBRAGeT! (ingen smalle steder her!) såvel i hovedstaden som rundt om i de forskellige hjørner af riget.


Vi lagde ud i det sneklædte Nordjylland - hvor de skulle være glade for, vi overhovedet nåede frem. De 66 km. fra Århus Havn til Viborg Teater tog næsten tre timer, og mere end almindeligt forsinket måtte alle fremskynde processen med opstilling, spisning og omklædning betragteligt. De seje jyder lod sig ikke kue af vejrliget - og en udsolgt sal gav de ni medvirkende stående ovationer til sidst ved fremkaldelserne. Også i Hjørring næste dag og Frederikshavn efterfølgende kunne man melde om henholdsvis lutter besatte caféborde i Vendelbohus og ditto stolerækker i Det Musiske Hus.


Efter en smuttur til Brørup, denne gang kun de to direktører-for-det-hele, og noget gedigen underholdning for brugerne af Aktivitetscentret Fredenshjem, som i øvrigt straks inviterede samme tilbage til næste jul, blev det københavnernes tur søndag d. 14. januar kl. 15 - ja, du læste rigtigt: Søndag d. 14. januar kl. 15 stod vi på plakaten til den efterhånden traditionelle nytårsfejring på Bremen Teater (Teatermuseet i Hofteatret, dér hvor det hele startede, er fortsat under renovering).


Indrømmet, en enkelt sveddråbe eller to dukkede op på panden selve nytårsaften, hvor Hendes Majestæt bekendtgjorde den store nyhed om et tronskifte ... Det senere annoncerede sammenfald af dato og klokkeslet forhindrede dog heldigvis ikke de 500 med allerede indkøbte adgangsbeviser til Spies´ gamle domæne ved Vesterport i at møde op. Som supplement til BRAGet blev de da også treatet med livestreaming (som i de `gode´ gamle corona-dage) på to storskærme, så der kunne følges med i, hvordan der blev skrevet historie fra balkonen på Christiansborg ikke langt derfra.


12 minutter senere, i forlængelse af de royale gloser: "Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark" - gik tæppet, og denne historiske eftermiddag indledtes passende med nationalmelodien Kong Christian, hvorved alle rejste sig, som det sig hør og bør. Faktisk blev dette først aftalt just inden - det lille orkester var vaks (og højtidelig!) ved havelågen. Så sprang propperne ellers med Lumbye, hvorefter den længere velkomst-medley fulgte (programmet blev detaljeret fremlagt i forrige blog her på hjemmesiden). Det er nok ikke for meget sagt, at denne var en af de helt særlige dage `på kontoret´ ... vi gik fra matriklen ophøjede og rørte - og sågar med et fyrværkeri i himlen, det største nogensinde i Tivolis regi.


Et par velfortjente fridage afløstes af en tre-trins-raket i skønne Svendborg. En trio af aftener på et teater, der udenfor pryder byen med Emil Schwanenflügels borg-lignende udseende fra 1897 og indenfor ligner dét, det skal med hesteskoformens guldbelagte balkoner og røde plyssæder. Arkitekten med det flotte efternavn har desuden stået for Odense Folketeater, Vandtårnet i Nyborg og Hotel Nyborg Strand mm. Atmosfæren var i top og inspirerede til lige at give det ekstra under hver af forestillingerne.


Ugen efter stod den på fulde huse dels på Nakskov Teater, dels på Hotel Prindsen i Roskilde. Vi fortsætter med at gøre landevejene usikre i starten af februar, hvor Stadttheater Flensburg og Slagelse Teater venter.


Toner i forbindelse med et sidste farvel ved begravelser har igen præget kalenderen, men de har såmænd også lydt i festligere lag ved runde fødselsdagsmarkeringer. Borup Brass Band inviterede for første gang til nytårskoncert i det lokale kulturhus, og her var Thomas mand for at overbevise om berettigelsen af en sådan, ligesom Carol var en tur i Vejle og begå sine kompetencer.


Her til sidst kan vi så meddele, at det fornemme og brogede repertoire kan opleves eller genopleves allerede til maj, hvor OperetteKompagniet for anden gang gæster Tivolis Koncertsal. Og lige præcis på den matrikel skal det jo være nøjagtigt så BRAGende ...(Billetstatus på EKSTRA: Valentineskoncert - med CARINA! d. lørdag d. 17. februar kl. 15 i Skt. Pauls Kirke: allerede 100 SOLGTE!)


Comments


bottom of page