top of page

Kompagniet i DECEMBER ...


Her inden den står på familiens lune skød, forkælelse og taknemmelighed, samt genopladning af batterierne - skete dette den sidste halve måneds tid ...Første søndag i advent figurerede Thomas atter i Skt. Pauls Kirkes Kantori, som blandt andet fremførte "Jesus, bleibet meine Freude" for de godt og vel 300 fremmødte i menigheden (øverste billede tv.). De fik så også tenorens udgave af "Der er noget i Luften" at lune sig på, akkompagneret af matriklens faste organist, Frederik Magle. Kathrine Lilleør ledede som altid slagets gang fra alteret - hendes nylige bogudgivelse, "Præsteværelset", kan i øvrigt stærkt anbefales!


I OperetteKompagniets regi stod den på de traditionelle Julekoncerter weekenden efter - først i Lutherkirken inde i byen om lørdagen (øverste billede th.), siden nordpå om søndagen i Kulturhuset i Fredensborg (midterste billede th.). Croonerherrerne fra New Fashioned stod for at bringe julestemningen til live i tæt samarbejde med maestra og musikalsk arrangør, Carol Conrad, selvom de også mindede os om, at vi skal huske og kaste tanker om fredeligere tider ud i den store, urolige verden.


I midtugen afprøvede firmaet til bevarelse af trefjerdedelstaktens ve og vel programmet, der skal gøre det ud for !NyTåRsBRAGeT! både i hovedstaden og rundt om i riget i januar og februar 2024. Og ... det holder! Glæd jer! Det rekordstore publikum ved Sæsonafslutningskoncerten i Furesø Musikforening (nederste billede tv.), der afholder deres events i Galaksen i Værløse, var ikke i tvivl og gav de fem medvirkende i form af Carol & Thomas, Vibeke Kristensen (på fotoet iført rødt regnsæt

i gang med "Solitudevej") & Bo Kristian Jensen samt Jakob Weber som rytmisk feinschmekker stående ovationer. Vi vil ikke røbe for meget ... andet end at sige, at der er noget for enhver - fra opera, operette og musical over de obligatoriske nytårstitler til såvel Tom Jones, Celion Dion og Freddie Mercury som Elga Olga, Manden på risten og ham, Larsen.


Man har gjort det tidligere ... og noget tyder på, at det bliver man ved med! En Ekstrakoncert er aldrig af vejen ... Tidligere har den foldet sig ud i KoncertKirken og Metronomen, i lørdags blev Unitarernes Hus på Østerbro taget i brug (nederste billede th.). Og holdet bestod af den passionerede kvartet fra Haven i sommers: tenorerne Jonathan & Thomas Peter Koppel, sopran Mette-Maria Øyen og Allan Sjølin på guitar, der bragte repertoiret og stemningen fra Tisvilde til hovedstaden. De mere sommerlige titler blev passende udskiftet med julens højtidsviser - "Summertime" blev f.eks. til "O Hellige Nat", og drengene valgte Schuberts "Mille Cherubini in coro" som duet.


En Ekstra-Ekstrakoncert er i øvrigt netop blevet offentliggjort, i og med OperetteKompagniet har nappet tidligere ensemblemedlem Carina Tybjerg Madsen, der er hjemme fra sit travle virke på operaen i Linz, til en sådan i februar. Det sker d. 17. i Skt. Pauls - og bliver en Valentines-markering.


Yderligtgående funktioner i vor jobbeskrivelse som underholdning i festligt lag og toner af et sidste farvel ved begravelser har igen fyldt op i kalenderen også, ligesom forberedelserne til årets turné, der som nævnt er lagt intenst indenfor en måned i det nye år, har okkuperet tid. Vi glæder os til at præsentere vort bud på, hvordan man bedst træder over tærsklen til det nye, både hjemme på brostenen og på landevejen.


Tilbage er nu kun at ønske alle vore trofaste følgere: Rigtig glædelig jul og godt nytår!(Billetstatus på !NyTåRsBRAGeT! på Bremen Teater søndag d. 14. jan.: 500 af 600 solgt!)


Opmerkingen


bottom of page