top of page

ET MESTERLIGT PROGRAM ... fortsat


Det er fredag, og klokken er 20. Ser du X-Factor? Eller er du rede til at læse videre om de sande genier?


Anden afdeling bør lægge ud med en såkaldt `mash up´. Hvad har Bachs tema i Goldberg-Variationerne at gøre med den guitarkoncert af Rodrigo, der har den mest gudsbenådede melodi, men hvis titel ingen kan udtale? Det finder du ud af, når du følger Koppel & Søns rejse gennem tiderne og "De Store Mestre".


I kollaboration med Miles Lallemant bag det store sorte flygel og Allan Sjølin, en af landets bedst-akkompagnerende guitarister, når kvartetten op på i alt seks håndfulde af slagsen.


Nogle ud af soundboksen, da det bare ikke kan være anderledes med deres infernalske lydorgie, andre i arrangementer, vi selv har kreeret og regner med også vil slå stolenes ben væk under jer. Digte akkompagnerer Lensky og Canios tragedier, og så anbefaler vi hele tre forskellige måder at erklære sin kærlighed på: den poetiske, den dramatiske, den nordiske.


Er temaet fra The Godfather et mesterværk? Er Sangen om Larsen? I deres egen ret, ja ... små perler, der skulle skrives og efterlade deres klare budskaber. Musik kan dog ikke direkte revolutionere verdenen - så ville den se anderledes ud, som Herman D. udtrykte det.


Løjerne omkranses af et fint scenisk set-up med pynt og rekvisitter, der kommer ind handy her og der. Også anekdoterne står i kø. Vidste du, at Richard Strauss ikke kunne fordrage tenorale skrålhalse og derfor skrev deres soli i et register, der pressede hver en blodsdråbe ud af dem? At Rossini, desuagtet de sprællevende musikalske raptusser, var så luddoven, at han lå lige så bred han var i sin seng hele dagen og komponerede, og hvis han tabte sine kladder på gulvet, gad han ikke rejse sig og samle dem op, men startede blot forfra? At Beethoven ikke var den eneste, der skulle miste hørelsen? At russisk, på lige fod med italiensk, faktisk er et gudsbenådet sprog at synge på?


En oplysende, lidenskabelig og rørende seance synes i vente i dette selskab, både hvad angår de optrædende og mastodonterne fra fordums tid ...II


Bach / Goldberg-tema & Rodrigo / Concerto de Aranjuez

Tchaikovsky / Hvorhen, hvorhen? (Eugen Onegin)

Leoncavallo / Vesti la giubba (I Pagliacci)

Rossini / La danza

(efter soundbox-sekvens med Dvorak, Rachmaninov, Sibelius, Mozart, Brahms, Wagner & J. Strauss)

Rota / Parla più piano (The Godfather)

Koppel, H. D. / Sangen om Larsen (Melodien, der blev væk)

Beethoven / Ich liebe dich

Strauss, R. / Ich liebe dich (6 Lieder, op. 37)

Grieg / Jeg elsker dig (Hjertets Melodier)

Verdi / Brindisi (La Traviata)Showet drager på landevejen til april -

på brostenen kan du få syn for sagen d. 30. i samme måned kl. 15.00 i Musikhuset København:

Comments


bottom of page