top of page

ET MESTERLIGT PROGRAM ...


Ser du X-Factor? Really ..? Eller vil du høre om de sande genier?


Kuglerammen indikerer, at Jonathan og Thomas Peter (Koppel) allerede har trådt op sammen henved 150 gange. Deres seneste indspil er ”De Store Mestre”, et potpourri kun til benefice for de fornemste af melodimagerne inden for den klassiske verden og deres opusser af absolut ædleste støbning.


Og de er der allesammen: Bach, Beethoven, Brahms, begge Strauss´erne, Schubert, Schumann. Mozart selvfølgelig. Men også nordiske islæt som Sibelius, Grieg og Carl Nielsen. Operaen repræsenteres af støvlelandets ikoner, Verdi og Puccini, og producenten fra OperetteKompagniet kan da heller ikke andet end give smagsprøver på flere af trefjerdedelstaktens valsekonger.


"De Store Mestre" er en anderledes koncertform, næsten i teaterregi, der samler folk i alle aldersgrupper omkring den klassiske musik. Med blot to sangere, en pianist og en guitarist, personificeret gennem forskelligartede karakterer og små overraskende sketches, tages publikum ud på en rejse, hvor de møder gammel (og genial) musik under mere tidsrigtige perspektiver. Lige dele vittigt og alvorligt, men altid kvalitativt, vedkommende, inkluderende. Det intime format bringer såvel de optrædendes som de originale skaberes budskab sikkert og passioneret ud over scenekanten.


Hvordan sætter man så et sådant ”mesterligt” program sammen? Hvad med at lægge publikum ned med det samme med Boléro, hvor Ravels magiske rytmer sniger sig ind fra ud af det blå, leveret virtuost af instrumentalisterne Miles Lallemant bag de sort/hvide tangenter og Allan Sjølin rivende i guitarens strenge? Entréen sætter straks lup under hver deres særlige tilgang til faget, men i takt med det voksende crescendo, forenes deres verdener uimodståeligt.


Så skal Koppel & Søn præsenteres. Det kunne f.eks. være, at de var i gang med at binde kjolesættets butterfly og arrangere manchetknapper og charmeklude til Saties inciterende Gymnopédie nr. 1. I første afdelings sidste showstopper ”afrapporterer” tenorerne, hvordan det lykkedes med at synge den omfartende corona-virus væk i en udgave af Puccinis Nessun dorma (Nessun ”corona”), som man aldrig har hørt den før.I


Ravel / Boléro

Satie / Gymnopédie nr. 1

Lacalle García / Amapola

Scarlatti, A. / Già il sole dal Gange (L´honestà negli amori)

Scarlatti, D. / Sonate A-Dur, K208

Händel / Care selve (Atalanta)

Schubert / An die Musik

Schumann / Ich grolle nicht (Dichterliebe)

Chopin / Nocturne cis-mol, op.posth.

Lehár / Wolgalied (Zarewitsch)

Puccini / Nessun "corona" (Turandot)


- fortsættes ...Showet drager på landevejen til april -

på brostenen kan du få syn for sagen d. 30. i samme måned kl. 15.00 i Musikhuset København:

留言


bottom of page