top of page

DEM KAN DU MØDE PÅ TURNÉEN ...


OperetteKompagniet smider en håndfuld forskellige titler på den forestående turné, der løber af stabelen premio februar og slutter en gang i maj.


Her får du et indblik i, præcis hvad vi har på plakaten - og hvem du kan møde ude på scenerne rundt omkring i riget.


Vi lægger fra land næste weekend med en vaskeægte NYTÅRSGALLA på Jyllinge Skole - den omdøbes senere til OPERETTEGALLA henholdsvis på Morsø Teater i marts og i Herning Kongrescenter til april.


Den altomfavnende Signe Asmussen er vores klokkeklare diva - hun byder på både Csárdásfyrstindens store arie og Viljalieden fra Den Glade Enke. Smægtende Jonathan Koppel tager sig af Den ist mein ganzes Herz fra Smilets Land, men også Godfather-sønnens Parla più piano i en udsøgt version, arrangeret specielt til lejligheden af Festbandets kyndige leder, Carol Conrad. Thomas Peter Koppel guider på vanlige lystige facon og synger også med.


Carol Conrads inciterende kvartet af musikere fra Det Kgl. Kapel og Radiosymfoniorkestret, vi kalder Festbandet, er også på plads, når DE 3 OPERETTETENORER +1 dukker op først på Roskilde Teater i slutningen af marts, siden Slagelse Teater den første dag i april. De tre er denne gang Gert Henning-Jensen, Jonathan Koppel og Thomas Peter Koppel - forvent potpourrier, der samler de største opera-arier, de mest populære wieneriske slagere samt uforglemmelige melodier fra vor egen danske sangskat. Vibeke Kristensen krydrer seancen med sin englerøst og giver drengene kamp til stregen.


DET BLI´R I FAMILIEN med A Couple Of Koppels er fortællingen om en af Danmarks mest ombejlede musikerdynastier. Jonathan og Thomas Peter Koppel er værter for dette intime foredragsshow, der selvfølgelig også indeholder musikeksempler en masse, såvel live som ud gennem højttalerne. Med sig har de deres mor / farmor, selveste Lone Koppel, der beretter om en omfattende karriere, der har spændt over 42 år og 57 hovedroller. Miles Lallemant sidder bag de sort-hvide tangenter, og Allan Sjølin river i strengene på sin guitar, bl.a. i et arrangement til Sangen om Larsen, som du aldrig har hørt den før. Spændingen udløses i Taastrup Teater & Musikhus, Skive Theater og Rønne Theater, alle i april-måned.


Jonathan og Thomas Peter har såmænd også slået sig sammen om KOPPEL & SØN synger DE STORE MESTRE - et vaskeægte `lagkageprogram´, men med numre kun af den ædleste støbning og af de allerstørste. Og de er der allesammen: De tre B´er, Bach, Beethoven og Brahms, begge Strauss´erne, Schubert, Schumann. Mozart selvfølgelig. Også nordiske islæt som Sibelius, Grieg og Carl Nielsen. Operaen repræsenteres af støvlelandets ikoner, Verdi og Puccini, og producenten fra OperetteKompagniet kan heller ikke andet end give smagsprøver på de to andre af trefjerdedelstaktens valsekonger, Franz Lehár og Emmerich Kálmán, der begge ville være fyldt rundt fornylig. En anderledes koncertform, næsten i teaterregi, der samler folk i alle aldersgrupper omkring den klassiske musik. Med de to sangere, pianist Miles Lallemant og guitarist Allan Sjølin, personificeret gennem forskelligeartede karakterer og små overraskende sketches, tages publikum ud på en rejse, hvor komponisterne og deres værker - gammel, genial musik på nye flasker, i et nyt tidsperspektiv så at sige - bringes sikkert og passioneret ud over scenekanten. Tre gange i april: Frederikshavn Kirke, El-værket i Frederikssund - og der sluttes af på brostenen, nærmere betegnet i Musikhuset København.


Croonerne skal ingen snydes for ... det foregår i Galaksen i Værløse i maj, men kan du ikke vente, er der mulighed for at krydse grænsen til Stadttheater Flensburg allerede i april. De herrer, Bo Kristian Jensen, Jens Søndergaard og Thomas Peter Koppel, giver den atter gas indenfor The American Songbook, men bevæger sig også endnu længere ud af deres comfort zone. For de har skæppeskønne Tuva Semmingsen med, og hun har som bekendt et alenlangt repertoire ud i crossover-genren. Carol Conrad har strygerne ved sin side og udvider ensemblet med slagtøjs-ekvilibristen Jakob Weber og Allan Sjølins virtuositet på guitaren. NEW FASHIONED & TUVA med BAND - come fly with us ... og stay tuned her:


Comments


bottom of page