top of page

EN OPERETTE OM DAGEN ER DEN BEDSTE MEDICIN!


OperetteKompagniets 2020/2021

HJERTER I VALSETAKT

HVORNÅR

Lørdag d. 3. oktober, kl. 16.00

(+ 14 turné-datoer)

HVOR

Kulturhuset Galaksen, Værløse

(Turné-planen: Furesø 4. okt., Herning 6. okt., Roskilde 7. okt., Hjørring 9. jan., Skive 28. jan., Sønderborg 29. jan., Hillerød 31. jan., Gundsø 6. feb., Slagelse 7. feb., Flensborg 19. feb., Frederikshavn 7. mar., Fredericia 8. mar., Næstved 14. mar. & Rødovre 14. apr.)

MEDVIRKENDE

YOUNG ARTISTS ENSEMBLE:

Frøy Hovland Holtbakk / Carina Tybjerg Madsen, Operettedivaen

William Jønch Pedersen / Jonathan Koppel, Operettehelten

Marie Dreisig / Cassandra Lemoine / Sidsel Aja Eriksen, Stuepigen

OG IØVRIGT:

Thomas Peter Koppel, Operettehelten d. ældre

& Carol Conrad, piano & orkester-koordinering

FRA HJEMMESIDEN

I takt med forspillet fra Csárdásfyrstinden lægger sig som en dyne over Puzstaen, åbenbares i tæppeåbningen en seng med den trætte Operettediva. Hendes forhenværende Operettehelt er ved hendes side og synger om det gamle Wien, mens han aer hende blidt. Stuepigen sørger ligeså kærligt for sin frue, der dog nægter at tage sin dosis piller. Lystigere toner varsler de sædvanlige sysler med at få gjort Operettedivaen klar til forestilling. For som det hedder i vores verden: "En operette om dagen er den bedste medicin!"​

Hun iføres én af sine skønne rober, håret bliver sat - og når fortæppet er trukket helt fra, tryllebinder vores heltinde os som i fordums tid med Lehàrs uimodståelige Elsk mig på Jord som i Himlen.​

Dette er Hjerter i Valsetakt - en egen-produktion skabt af OperetteKompagniet med musik af alle de store mestre og med en rød tråd, der har det hele: kærlighed, jalousi, en truende fiasko og selvfølgelig en lykkelig slutning! En operetternes operette, så at sige ...​

Den unge Operettehelt dukker op og de næste to timers intriger kan gå i gang. Stuepigen og den aldrende af Operetteheltene deltager flittigt i løjerne og hjælper handlingen godt på vej. I 2. akt skal vi en tur i balsalen, hvor Divaen og Helten optræder for deres gæster, inden tingene for alvor udarter sig.​

Hjerter i Valsetakt er et orgie af arier og duetter (de to hovedpersoner stjæler sågar krigerisk af hinandens repertoire!) - sprogene tæller det originale tyske, det eksotiske ungarske og naturligvis danske dialoger og oversættelser - dansetrinene er et must - oplev hvordan den kåde Diva både drikker sig plørefuld i den berømte Schwipslied og tilmed trækker en revolver i retning af sin elskede til akkompagnement af Wienerblod ...​

Til sidst står de tilbage som marionetdukker i et midlertidigt glansbillede og afgør som svalerne, om den ene må flyve sydpå, mens den anden bliver tilbage ... Efter han respektfuldt kysser hende farvel på hånden, rækker hun umiskendeligt armen ud - og vi mangler kun den udødelige Enkevals. Som mørket falder på, forsvinder såvel ungdommens gnist som ynglingen igen - og Divaen lægges ærbødigt i seng efter endnu en god dag i operetteland. I morgen, formoder vi, gør de det hele igen!

PRIS

450,- / 400,- (for nyhedsbrevmodtagere)

BILLETSTATUS

GOD PLADS ...

VARIGHED

2 timer, inkl.pause

HØRT EFTER GENERALPRØVERNE I WEEKENDEN

"Genialt fundet på!"

"I har løst forholdsreglerne til UG!"

"Det er jo hele mit livs playliste, I dér har sat sammen!"

"Festligt og rørende!"

"Hvor de unge dog stråler ..!"

"Operette skal nemlig laves af OperetteKompagniet!"

bottom of page