top of page

"GLEMMER DU ..."


OperetteKompagniets fjerde egen-produktion i rækken, Det´ lunt i Nat - Danske Operetteperler, havde premiere d. 25. september i Herning Kongrescenter og forude venter yderligere 16 opførelser i løbet af sæsonen. På turnéen får publikum udleveret gratis programmer, hvori en omfattende kreditliste krydres med smukke fotos og selvfølgelig skal en liste med repertoiret, så man løbende kan følge med, heller ikke mangle. En kort tekst med kærlighed til genren bydes der også på - her får du programmets side 2: en hyldest til kulturarven indenfor den populære danske sangskat!

“Husker du de glæder, som vi sammen fandt? Husker du de tanker, som os sammen bandt?”

OperetteKompagniet slår et slag for en kunstart, som længe har ligget i klemme mellem andre teaterformer, men alligevel understreger så tydeligt - og det er ved at gå op for os allesammen - hvor vigtigt det er også at kigge tilbage og ikke blot frem. I disse tider fodres man konstant med hurtige tilbud og det forbipasserende.

Vi har valgt at kalde vores forestilling: “DET´ LUNT I NAT” - for det er virkelig “lissom luften er ladt ..” Den tager os på en musikalsk rejse gennem godt og vel et århundrede, der anses for at være vor kulturarv indenfor underholdnings-komposition og operette på såvel de skrå brædder som det store lærred. Og så er der jo alle de hæderkronede præstationer af syngende skuespiller-par, der fulgte med og har bidt sig fast i vore hjerter …

De ledsagedes naturligvis af de skønneste melodier og tekster, altid krydret med koreografier og bevægelser, skabt til at komplimentere det enten kærlighedsfulde, drilske udtryk eller den mere skarpe moralske fortolkning.

Kom til en sprudlende fødselsdag i Carstensens Have i det gamle København, hvor Lumbye fik førsteopført det i dag mest spillede værk overhovedet herhjemme - syng med på nationaloperetten (ja, sådan én har vi!): Reesens uimodståelige Farinelli - og oplev, hvorfor det var så rigtigt, at Kaj Normann Andersen skiftede en sikker tilværelse som bankmand ud med sangskriverens mere ensomme af slagsen.

Og mens swing-kongerne hærgede i hovedstaden og inputs fra udlandet skulle få større og større indflydelse, sørgede Sven Gyldmark for at rette op på den danske selvforståelse ved at levere det ene gyldne hit efter det andet, både til revyerne og til filmen. I forlængelse heraf, byder vores show såmænd også på en afdeling, tilegnet: “den, vi troede var dansk ..”

OperetteKompagniet har allieret sig med nogle af de fineste sangere, skuespillere og musikere, vi har på den hjemlige scene lige nu - og sammen vil vi sørge for, at Danmark atter nynner med ude fra rækkerne, hele vejen hjem og ind i fremtiden! Vi må og skal minde hinanden om, hvor vi kommer fra og hvad historiens vingesus stadig kan gøre ved os …

“Glemmer du, så husker vi alt ..!”

- her finder du os de næste mange måneder ...

Turnéen afvikles fra september 2019 til april 2020

- fra Næstved til Frederikshavn, fra Roskilde til Sønderborg.

(tegning: Denise Wencke Gjernøe)

bottom of page