top of page

"JEG HOLDER AF AT SYNGE I DET INTIME FORMAT"

Anna Carina Sundstedt debuterer i OperetteKompagniets tjeneste ved JULEKONCERTEN i CHRISTIANS KIRKE LØRDAG d. 15. DECEMBER kl. 14.00. Hun er privatuddannet ved sangpædagog John Guttmann Sørensen og operasangerne Lars Waage og Tonny Landy - og så har hun medvirket ved en lang række masterclasses i både ind- og udland. Siden har man kunnet opleve Anna Carina rundt omkring i landet i roller som Nedda i Bajadser, Micaëla i Carmen, Rosina i Barberen i Sevilla og Nattens Dronning i Tryllefløjten. Med landsdelsorkestrene i Danmark, Norge og Sverige har Anna Carina sunget sopranpartiet i de store klassiske messer og oratorier - heriblandt bør nævnes 75-års-jubilæet for Birgit Nilssons første Messias. Lied- og romancekoncerter ligger desuden Anna Carinas musikalske hjerte nært.

Anna Carina, hvad betyder julen for dig?

Julen er for mig både glædens og vemodets tid. Glæde fordi jeg ser frem til at dele lyse, varme hyggestunder med venner og familie i den mørke tid. Til at bygge op til den store dag, købe gaver til dem jeg holder af - og ikke mindst - nyde lækkerier som kun hører julen til! Vemod fordi julen også indeholder mange minder om barndoms-stjernestunder og savn af familiemedlemmer, som desværre ikke er her længere.

Hvordan fejrer du julen?

Jeg fejrer den med min nærmeste familie. Jeg skal som regel synge i kirke ved et par stemningsfulde julegudstjenester om eftermiddagen, så jeg må desværre altid gå glip af familiens julegodte-hygge til Anders Ands Juleshow. Til gengæld kan jeg sætte mig ved et veldækket bord uden at have rørt i gryderne!

Gør du dig meget i julerepertoiret - og hvilke sange kan du bedst li´?

Med mit svenske blod i årerne holder jeg utroligt meget af de svenske julesange, man synger til Lucia-fejringen d. 13. december. Man kan fx ikke komme udenom den højtidelige “Gläns över sjö och strand” og den utroligt smukke “Jul, Jul, Strålande Jul!” Jeg elsker også de gode gamle amerikanske klassikere og har som regel en eller to med ved mine julekoncerter - særligt smelter mit julehjerte, når jeg synger: “Have Yourself A Merry Little Christmas” og “The Christmas Song” (Chestnuts Roasting On An Open Fire).

Hvad gør en operastemme, når man synger lidt lettere repertoire?

Modsat en ikke-skolet stemme kan en operastemme tilføre fylde til lettere repertoire og til en vis grad også en anden højtidelighed.Ved julerepertoire er det vigtigt at fokusere på at få teksten til at leve, så man kan skabe den rette julestemning. Som operasangere er vi trænede i at kunne skrue op og ned for stemmens volumen og bruger man det i en lettere genre, kan det skabe en særlig flot og overraskende dramatisk effekt.

Hvor er du på vej hen i din karriere?

Jeg har levet af at synge professionelt i over 20 år og nyder det stadig. Jeg er heldig, at der stadig løbende er brug for min stemme. Jeg holder særligt af at synge koncerter i det mere intime format. Den nære fremtid i 2019 byder på en række Mozart-koncerter på danske slotte og herregårde samt en turné med en særudgave af Haydns Årstiderne med bl.a. Kgl. Kammersanger, Stig Fogh Andersen.Ved siden af sangen har jeg uddannet mig til Personlig Træner. Det er vigtigt at holde sin krop ved lige som professionel sanger, så man har et stærkt fundament. Jeg tilbyder derfor nu også sanger-effektiv træning til kolleger i mit firma, Fitnperform. Når min egen sang stilner af - om forhåbentligt mange år - regner jeg med at gøre træning til min fuldtidsbeskæftigelse ved siden af sangundervisning, som jeg også holder meget af.

Stadig billetter at få til Julekoncerten i Christians Kirke,

hvor også de virtuose vidunderbørn på violin, Villads og Valdemar, lægger vejen forbi:

bottom of page