top of page

DANSKE SENIORER & OPERETTEKOMPAGNIET

OperetteKompagniet er gået i samarbejde med Danske Seniorer om sidstnævntes tilbagevendende årsfest hver august på Frederiksberg Rådhus. "Det er en oplagt kombination: Danske Seniorer har et publikum, der for en stor del kendetegner netop vores målgruppe - og vi, ja, vi har jo i al sin enkelhed musikken!", siger Thomas Peter Koppel. Carol Conrad fortsætter: "At gøre os til med-arrangører, er ensbetydende med, at en anden slags kategori af mennesker nu også vil blande sig i den i forvejen talstærke mængde af musikentusiaster denne eftermiddag!" Samstemmende tilføjer de: "Det handler jo om at sprede glæde - og samtidig sikre kulturarvens fortsatte færd ..." I 2018 løber begivenheden af stabelen onsdag d. 15. august kl. 14.00.

Udover de to stiftere af firmaet for trefjerdedelstaktens ve og vel, figurerer sopran Elsebeth Dreisig og bariton Jens Søndergaard på plakaten. Solisterne akkompagneres af den til lejligheden sammensatte klavertrio, bestående af kyndige folk fra Radiosymfoniorkestret og Det Kgl. Kapel. Og de har efterhånden tonerne fra det gamle Østrig-Ungarn helt inde under huden, for de har medvirket i alle produktionerne i dette regi og dét et utal af gange - dels ved premiererne og de øvrige opførelser på Teatermuseet i Hofteatret, dels på den landsdækkende turné der følger i kølvandet på disse.

Titlerne er som bekendt Emmerich Kálmáns Csárdásfyrstinden, Franz Lehárs Den Glade Enke - og netop i tiden for denne koncert, er prøverne i fuld gang på Johann Strauss d. II´s Flagermusen. Sidstnævnte har premiere d. 29. september - og farer så land og rige rundt i resten af 2018/2019.

De tre store indenfor denne vidunderlige kunstart er just Kálmán, Lehár og Strauss d. II - og de vil selvfølgelig være godt repræsenteret på Seniorernes dag. Og der synges selvsagt på dansk - altid! Det er halvdelen af glæden - forståelsen af teksten, genkendelsen af gloserne fra dengang og det helt essentielle aspekt i denne sammenhæng: at kunne synge med! For det er mere end tilladt her, det er nærmest et must ...

Danmark er selv et operetteland med stort O! Tænk bare på Emil Reesens Farinelli, tænk på Hans Kurt og Else Marie - og Kaj Normann Andersen! Den bankuddannede komponist skulle komme til at have over 900 sange på samvittigheden ... Mon ikke også vore hjemlige breddegraders frontfolk vil have en fyldig plads i dette festlige sensommer-program?

"Vi besøger et par festivaler og nu denne stort-anlagte sag for en generation, der som én af vore følgere fornylig formulerede det: ... har fået deres foretrukne genre tilbage! Bedre start på en sæson kan man ikke tænke sig!", jubler duoen Conrad & Koppel.

Når billetsalget for den nye sæson går i gang medio april, vil du også kunne rekvirere adgang til ovennævnte koncert - den vil endvidere være en del af sæsonkortet. Hold øje her:

Inden da (pr. 1. marts) foregår det således: enten på tlf. 35 37 24 22 - eller i Rejsehjørnet, Griffenfeldsgade 58, dagligt 9.30-14.

bottom of page