top of page

"JEG DRØMMER OM AT SE VERDEN GENNEM MUSIKKEN!"

JONATHAN er det seneste skud på den koppelske stamme til at begive sig ud i en professionel musikalsk levevej - og trods sin unge alder på 26, kan han allerede notere en hel del på CV´et. Såvel roller i diverse kompagnier og festivaler som koncertant solistvirksomhed overalt i riget er det blevet til, samtidig med han har passet sine studier. I 2015 tog han sin bachelor fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og i øjeblikket står den på intensive timer hos den prominente, herboende tenor, Reinaldo Macias, der selv har gang i en international karriere. Jonathan gør en dyd ud af at træffe sine egne valg, men han kan ikke løbe fra, han kommer fra et hjem med klaver - og med sin far (Thomas Peter, red.) har han stået på scenen op til 150 gange, både i OperetteKompagniets regi og i alle mulige andre sammenhænge de sidste 7-8 år. Koppel & Søn er aktuelle ved tre udsolgte julekoncerter på Frederiksberg Slot i december.

- Jonathan, hvordan er det egentlig at optræde med sin far?

Først og fremmest er det en fantastisk måde at få fulgt op på “far & søn-hyggen" - og så har det vist sig, at vi lærer hinanden at kende på et helt nyt og andet niveau. Vi har fået opbygget en nærmest telepatisk, i al fald ganske unik musikalsk forståelse for hinanden. Hvis nu én af os er lidt indisponeret: hvad skal der så ske nu, for at den anden klarer sig? eller hvis vi begge er i total hopla: hvad skal der så ske for at gøre det mere vedkommende og specielt? Det kan vi mærke hos hinanden og så går det sin gang, ganske naturligt. Det bliver mere og mere en legestue for os, hvor man kan udforske flere sider af både sig selv og den anden - uden at det går ud over kvaliteten. Vi evaluerer også altid efterfølgende og giver gode råd til hinanden - og ja, de går begge veje!

- Mærker du noget specielt ved at have et kendt efternavn?

Selvfølgelig, det kan næsten ikke undgåes! Jeg har altid fornemmet den der særlige følelse omkring sangen og musikken med de dertilhørende krav og kvalifikationer - og vejen mod at "blive til noget" indenfor branchen. I virkeligheden mest fra publikum, der selvfølgelig fokuserer på familiens arv og den næste generation. Det lå tungt på skuldrene fra den første gang, jeg sang offentligt - og det skulle jeg lige finde en slags fred med. Jeg har lykkeligvis endnu ikke oplevet noget negativt ved det ... Koppel-navnet er en skøn gave at få hægtet på sig - men det kræver også et stort arbejde!

- Er der specifikke ting, der er gået igen og har inspireret netop jer ned gennem generationerne?

Det har inspireret mig at se, hvor dedikeret min fars (og den øvrige tætte families) tilgang har været - og hvor inspirationerne kom fra. Alle de operaer og sangere, der er blevet lyttet til derhjemme, i bilen, på teatre - ja, hvor end vi har befundet os, har der været musik. Jeg tror, al den "larm", eller snarere "klang", og kampgejst, som strømmede mig i møde, er gået lige ind og har sat sig også i mig - stille og roligt, men eftertrykkeligt. Det var noget, jeg, den lille dreng, kunne forstå - og det kan jeg kun forestille mig, er sket i de andre generationer også. Det var ganske vist "alvorlige lege", der blev sunget om og stræbt hen imod ... Vi har altid hjulpet hinanden meget på den musikalske konto i familien med vores ærlighed og respekt for netop den "alvorlige leg", både passivt og aktivt! Og så gælder det jo i høj grad også om at sprede sine egne vinger så at sige - finde og opfinde sig selv i den lange proces, det er at blive solist.

- Hvor er du på vej hen her på tærsklen til en fuldtids-professionel karriere?

Det er der desværre ingen som kan forudse, men jeg håber at den geografisk peger ud i verden. Det er i hvertfald min drøm: at få lov til at se verden gennem musikken og rollerne.

- Er operetten noget, du fortsat vil beskæftige dig med?

Jeg kan nok snart ikke leve uden ;-) Jeg er vokset op med den og den er blevet en del af mig. Den vil jeg nok altid gøre en dyd ud af at synge. Operetten lever!

Udover JUL MED KOPPEL & SØN, medvirker Jonathan som Rauol de St. Brioche i turné-produktionen DEN GLADE ENKE i OperetteKompagniets 2017/2018-sæson.

Næste event er NYTÅRSGALLA MED OLD FASHIONED & PELLEGRINI lørdag d. 13. januar kl. 15 på Bremen Teater - hér rekvirerer du billetter:

bottom of page