top of page

VIBEKE ER DEN ULTIMATIVE OPERETTE-SANGERINDE!

Det er OperetteKompagniets to stiftere, Thomas Peter Koppel & Carol Conrad, ikke et øjeblik i tvivl om. Hun synger ganske enkelt henrivende og bevæger sig rundt på scenen med lige dele charmerende koketteri og alvor, når det er dét, der skal til - man er altid med hende og tror på hende! tilføjer Thomas. Carol fremhæver hendes musikalitet og ikke mindst smukke lyriske timbre. Hun hedder Kristensen til efternavn, norsk født, færdig-uddannet i København og har været med fra starten i dette regi. Stasi i Csárdásfyrstinden afløstes af Valencienne i Den Glade Enke, der i denne sæson skal ud på en omfattende turné, der rammer 23 danske byer!

Vibeke, har du tidligere været i berøring med operette?

Ja, min første større rolle på Operaen i København var Adele i Flagermusen. En fantastisk rolle og en fantastisk operette! Da var jeg i mit sidste år på Opera-Akademiet og havde aldrig sunget operette før. Det, jeg var mest nervøs for, husker jeg, var den talte dialog! Jeg havde kun været i Danmark i to år og jeg skulle ikke bare tale dansk - jeg skulle være SJOV på dansk! Jeg kan forsikre, der blev brugt mange timer med min dansk-coach (& kæreste / fremtidige ægtemand: tenor Bo Kristian Jensen) på at få de rigtige vokalfarver og tonefald på plads! Rollen som Adele fulgte mig i mange år, da jeg senere sang den på flere scener i Norge ... på norsk!

Hvordan er det at synge operette, i forhold til f.eks. opera?

Det er i hvert fald ikke nemmere, hvis nogen skulle tro det! Men operette-stilen ligger meget naturlig for min stemmetype. Genren kræver, at teksten kommer godt frem og det har jeg altid været meget optaget af. Musikken kræver, at man både kan synge lange smukke linjer OG hurtige løb med megen tekst.

Hvad er det specielle ved operetten, der tiltrækker?

Den boblende glæde, der kommer med det samme, man hører musikken! Kombinationen af sang og skuespil / komik - og så KOSTUMERNE! (se billedet)

Hvor er du på vej hen i din karriere?

I disse år nyder jeg at arbejde med base i Københavns-området, tæt på hjemmet. Jeg har i mange år haft størstedelen af mit virke på de norske operascener, men det er en stor glæde at komme tilbage til det danske musik-miljø. Hvad fremtiden bringer er svært at sige, men indtil videre er håbet, at jeg kan blive ved med at få så megen glæde ud af at synge - og synge sammen med fantastiske kolleger!

Vil du blive ved med at have operette på repertoiret?

Ja, absolut! Så længe nogen vil give mig muligheden!

Det vil OperetteKompagniet!

Foreløbig kan du opleve Vibeke næste lørdag igen (d. 9. sep. kl. 14) i Sæsonpræsentationskoncerten i Metronomen på Frederiksberg - derefter som Valencienne i hele 18 forestillinger af Den Glade Enke på den forestående turné.

Se alle Enke-datoer rundt om i landet på: www.operettekompagniet.dk/kalender

bottom of page