top of page

ENKEN EN SIKKER SÆLLERT!

OperetteKompagniets turné-produktion 2017/2018:

DEN GLADE ENKE

Det kunne man næsten have sagt sig selv ... Lehárs udødelige mesterværk sælger billetter! Og den klassiske opsætning i dette kammer-regi rammer i denne sæson hele 23 danske scener - og hvis alt går vel, hvilket der er noget, der tyder på, op til mellem 12 og 15.000 mennesker overalt i riget.

Operetten lever i bedste velgående! Dagligt indløber der mails og beskeder om, hvor glade folk er over, at genren nu er tilbage på landkortet - bogstavelig talt. For den HAR ligget i dvale - klemt mellem operaens boom og musicalens indtog i 90´erne og fremad. En hel generation af ældre mennesker har så at sige været "genreløse" i en relativ lang periode - og det er netop dét, OperetteKompagniet agter at gøre noget ved ...

Åbningsforestillingen, Kálmáns Csárdásfyrstinden, nåede at spille 13 gange - Enken kommer op på 28 i denne omgang. Og mon ikke begge igen tilbydes i den nære fremtid - for disse værker skal netop ikke lægges på lager ... men selvfølgelig blive ved med at skabe glæde!

Og erfaringen er, at der er et nyt publikum på vej også! Og dem skal man selvfølgelig have fat på. Skabe en trend omkring en kunstart, der godt kan både hvile i sig selv og udfordre påny. Magien omkring Den Ny Generation Synger Operette-eventet i København tiltrækker såvel de seneste talenter (for de ELSKER at synge i trefjerdedelstakt!), som nysgerrige jævnaldrende på den anden side af de skrå brædder. De allermest begavede i kuldet sluses sågar ind i de igangværende forestillinger - og således bliver OperetteKompagniet arbejdsgiver for ikke kun de bedste freelance-sangere og -musikere, vi har herhjemme i dag, men også for fremtidens navne.

Mens vi venter på den næste store premiere på Teatermuseet i Hofteatret i 2018/2019, kan operetternes operette, Den Glade Enke (dén med Maxim, Vilja, Pavillonen, Enkevalsen og grisetterne til sidst!), altså opleves rundt omkring i Danmark fra september 2017 til april 2018. Fra Frederikshavn til Næstved, fra Aabenraa til Gribskov. På Odense Teater solgte man ud på under en uge (500 sæder) - og ekstra-forestillingen solgte efterfølgende ud næsten lige så hurtigt (se billedet)!

Kan du slet ikke få nok af de skønne valsetrin, er der masser af andre arrangementer at vælge imellem - i alt bydes der på 9 events fordelt på 35 datoer de næste måneder. Og på Hofteatret står den på Danske Operetteperler (Reesen, Normann Andersen, Lumbye med mange flere), der slår fast med syvtommersøm, at vi på de hjemlige breddegrader har en endda overordentlig rig tradition indenfor operetten!

Se alle Enke-datoer på: www.operettekompagniet.dk/kalender

Køb billetter til OperetteKompagniets events på: www.operettekompagniet.dk/billetsalg

bottom of page