top of page

SIDSTE TUR MED FYRSTINDEN ...

... for nu! OperetteKompagniets første produktion fra 2015 lægges på hylden en stund, så andre kan komme til. Kálmáns mest kendte værk nåede at spille 13 gange - og har foreløbig sidste destination på Stadttheater Flensburg d. 1. juni.

Når Cecilia Lindwall lader tonerne fra Heia, Heia runge ud i salen i det nordslesvigske på torsdag, er det det sidste, vi hører fra Varescu Sylva i et stykke tid. Men operette-direktørerne, der selv stod for både mis-en-scene og musikkens arrangementer, glemmer ikke deres første eventyr ud i trefjerdedelstaktens univers - og har absolut planer om at genopsætte forestillingen igen i den nære fremtid!

Efter fire udsolgte huse på Teatermuseet i Hofteatret, drog opsætningen på landevejen i sæson to og besøgte først Viborg og Hadsund. Signe Asmussen overlod så Komtesse Stasi til Vibeke Kristensen og prøvede selv kræfter med hovedpartiet i Fredericia, Slagelse, Gribskov og Sønderborg. Hendes første-elsker, Ronald Edwin, tog Bo Kristian Jensen sig af, mens Jens Søndergaard var tilbage i rollen de efterfølgende aftener i Herning og Silkeborg.

Jonathan Koppel har været med hele vejen som bon-vivanten, von Kerekes Feri - ligesom Thomas har i dobbel-funktionen: agent Káncsiánu Boni og konferencier. Carol har taget plads hver gang bag flyglet og kyndigt svunget taktstokken over Csárdás-Trioen, der skiftevis har bestået af så prominente navne som Anton Lasine og Johannes Søe Hansen på violin og Kim Bak Dinitzen og Ingemar Brantelid på violoncello. Henriette Brøndsholm tog sig af den festlige koreografi.

Den Glade Enke er næste turnérende titel. Den rammer intet mindre end 23 danske scener i den kommende sæson - fra Frederikshavn til Næstved, fra Aabenraa til Roskilde ... Men nu gælder det Flensborg og den uomtvistelige morale: "først når natten er til ende, mister rosen sin glans - måske i morgen kommer sorgen, dans-dans-dans!"

bottom of page