top of page

OPERETTEN HAR DET GODT!

Jonas Kaufmann har gjort det internationalt, Polyhymnia ligeså fornylig lokalt - og så er der jo OperetteKompagniet, det eneste professionelle ensemble af sin art på disse breddegrader, der gør det på nationalt plan. Og hvad gør de så? De slår et slag for trefjerdedelstaktens fremme - og ser ud til at lykkes big time med det!

Verdenstenoren indspillede for et par år siden albummet "Du bist die Welt für mich", indeholdende såvel hitsene som mindre kendte numre fra det wieneriske repertoire. Det herlige ved udgivelsen var, at den bestod af et rent operette-program, der altså skulle bestå sin prøve ved at stå ganske alene. Det er ikke sket længe - og resten er nu historie. Fanskaren tiltog gevaldigt og kan nu nynne med på selv opusser af Eduard Künneke og Paul Abraham.

Unge med X-factor opførte med Polyhymnia her i maj-måned Kálmáns herlige Grevinde Mariza på Teatermuseet i Hofteatret - med kyndig bistand fra en karismatisk instruktør og dygtig dirigent. De studerende sang og spillede deres hjerter ud for projektet - og fik både udsolgt og megen ros for den lange tids anstrengelser. Foreningens formål er at skabe en platform, hvor de uprøvede kræfter har mulighed for at mærke, hvordan det er at træde op i noget, der minder om professionelle rammer. Hatten af for dette initiativ - og OperetteKompagniet ApS har da også høstet en del af frugten ved at rekvirere talenter, der startede hér i sin tid.

Og netop OperetteKompagniet har jo i sidste måned præsenteret sin tredje og omfangsrige nye sæson 2017/2018 med hele 9 events fordelt på 34 datoer - den største hidtil! Følgerne stiger hele tiden i antal, opmærksomheden udbygges alle steder fra - og således er der den fornødne plads til en kærkommen videreudvikling ... Turné-virksomheden har mere end fordoblet sine spillesteder - DEN GLADE ENKE besøger 23 danske byer i løbet af efterårs- og forårsmånederne! I København lades der op til en stor premiere igen i 2018/2019 - imellem tiden bydes der indenfor i vor skattet hjemlige kulturarv med DANSKE OPERETTEPERLER. NYTÅRSGALLA MED OLD FASHIONED & PELLEGRINI, JUL MED KOPPEL & SØN og SANGERPORTRÆT MED SOFIE ELKJÆR JENSEN er andre highlights, der står på plakaten.

Overalt hvor vi kommer, møder vi en umiskendelig glæde og taknemmelighed over, at den glemte kunstart nu er tilbage - og det er altafgørende i en tid, hvor dem, der bestemmer ikke altid synes med på noderne så at sige. De store institutioner tager sig ikke rigtig af den mere - og politikerne begår beslutninger bag skrivebordet, uden aldrig at komme ud på gulvet og opleve, hvad der rører sig.

Vi kan blot konstatere, at fra hvor vi står og forbliver mange år frem, synes vores motto: "Operetten lever, traditionen fortsætter" - i den grad at holde stik!

bottom of page