top of page

HVAD SKETE DER MED HANNA & CO.?


Der kommer ikke nogen Glade Enke 2 - men det er da nærliggende at spå om, hvad der skete med de forskellige figurer efter tæppefald ... Her kommer OperetteKompagniets bud!

Hanna & Danilo

De to, det hele handlede om og som fik hinanden til sidst, får et stormfuldt ægteskab! Ingen tvivl om de er hinandens absolutte udkårne - men HAN kan langt fra bare slippe stamværsthuset Maxim og grisetterne dér fra den ene dag til den anden og HUN har da tænkt sig at gøre som bebudet, nemlig udforske nattelivets mange glæder "ganske som i Paris". De har som bekendt penge nok at rutte med og der går da heller ikke længe, før Danilo fravælger sin kedsommelige stilling som gesandtskabssekretær på den Pontevedrinske ambassade. Parret hører til i storbyen - men de anskaffer sig helt klart et idyllisk landsted hjemme i Pontevedro, hvor der synes at forekomme en sjælden enighed om, at hér hersker alt fred og idyl. Hanna & Danilo bliver gamle sammen - men der vil aldrig være et kedeligt øjeblik!

Valencienne, Camille & Zeta

Den gamle baron bliver lige så glad for den franske soldat, som hans kone er i forvejen ... faktisk bliver der lidt kamp om den unge mands gunst og tid, efter Camille er flyttet ind på det store slot i Pontevedro. Det ene øjeblik føjter han rundt med HENDE i de små kamre - det næste sidder han i audiens hos HAM forkælet med cognac og cigar, mens han omsorgsfuldt lytter til historier fra fordums tid. Zeta nyder endvidere at stå i sin stue og kigge ud på sit kæmpe haveareal, hvor Camille gladeligt giver den som hans trofaste gartner - og førstnævnte undrer sig ikke det mindste over, at der er blevet bygget en lille pavillon midt i det hele eller hvorfor hans hustru residerer derinde i timevis. Mange børn skal komme til at fylde de lange gange - og baronessen lader gladeligt sin mand blive i den tro, at han stadig er endda meget potent!

Margot, Cascada & St. Brioche

Herrerne hér kommer i menneskehænder hos Margot´s - et elegant og populært bordel nyligt åbnet af grisetten af samme navn. De ellers så pligtopfyldende soldater bruger al deres fritid på dette sted placeret i Montmartre-kvarteret og giver den som dørmænd, opvartere og bartendere - selvfølgelig med klækkelige frynsegoder til gengæld. En mørk dag ryger de to venner i duel efter en disput om en dame ...

Enke-Trioen

De tre kammermusikere er indkvarteret som fast inventar hos Baron Zeta i Pontevedro - hvor de aften efter aften spiller toner i trefjerdedelstakt til den gamles ubetingede fornøjelse og som et varigt minde om, hvordan hans lille stat overlevede ... dengang! En aften sent i livet sover han stille og glad ind til ensemblets smukke akkompagnement.

Den Glade Enke har (i sin oprigtige udgave!) netop spillet for fem fulde huse på Teatermuseet i Hofteatret - og drager i 2017/2018 på landsdækkende turné.

Læs alt om os - og rekvirér billetter til den igangværende sæsons resterende events på: www.operettekompagniet.dk

bottom of page