top of page

MÆRKEDAGE ...


OperetteKompagniets sæson 2016/17

Der er dømt mærkedage i øjeblikket for OperetteKompagniet ... I denne tid for præcis ét år siden, løb dets første produktion nogensinde over scenen på Teatermuseet i Hofteatret. For fire udsolgte huse præsenteredes Kálmáns vidunderlige værk, Csárdásfyrstinden - ovenikøbet i 100-året for første-opførelsen i Budapest!

Med en smægtende Cecilia Lindwall i hovedrollen som Sylva - Jens Søndergaards smør-bariton af en første-elsker, Edwin - en Signe Asmussen (billedet), der tog publikum med storm, i sit farverige portræt af hans ikke-så-giftemodne kusine, Stasi - og en laid-back levemand, Feri, i form af Jonathan Koppel, var succésen hjemme!

OperetteKompagniets to stiftere, Thomas Peter Koppel & Carol Conrad, havde i optaktsfasen stået for hhv. dramaturgien og de musikalske arrangementer - derefter påtog førstnævnte sig såmænd også instruktør-tjansen, partiet som divaens agent, Boni, og ikke mindst rollen som den guidende konferencier. Sidstnævnte brillerede bag tangenterne og agerede kapelmester for Csárdás-Trio-en, bestående af musikere fra Det Kgl. Kapel.

Csárdásfyrstinden er i denne nye 2016/17-sæson nu på landsdækkende turné - og har såmænd allerede besøgt både Viborg Teater og Hadsund Kulturcenter. Senere venter Fredericia Teater, Slagelse Teater, Gribskov Kultursal og Sønderborg Teater i februar, Herning Kongrescenter og Jysk Musikteater i Silkeborg til marts afsluttende med Flensburg Stadttheater d. 1. juni. Alternerende med de førnævnte vil Vibeke Kristensen, Bo Kristian Jensen og Anders Christensen figurere på plakaten ligesom Signe Asmussen nu også vil kaste sig i lag med Sylva. Forestillingen er desuden foreviget på dvd.

Årets store premiere er Den Glade Enke, der spiller fem gange fra d. 29. oktober - og der meldes om et billetsalg, der i den grad har taget fart. Ikke underligt, da Lehárs operette fra 1905 må betegnes som én af de absolut mest populære af sin slags overhovedet!

Oplev Signe Asmussen og Jens Søndergaard i de legendariske partier som Hanna Glawari og Grev Danilo, Vibeke Kristensen og Bo Kristian Jensen som det smask-forelskede andetpar, Valencienne og Camille de Rosillon, Anders Christensen og Jonathan Koppel som de to kække soldater, Cascada og St. Brioche, samt Thomas Peter Koppel som "festens ædle giver", Baron Zeta. Carol Conrad leder det til lejligheden omdøbte "orkester", Enke-Trioen. Carol & Thomas er igen ansvarlige for musik-arrangementerne og mis-en-scene.

I næste sæson drager Enken så on the road - og flere mærkedage venter ...

Læs meget mere og bestil billetter på www.operettekompagniet.dk

bottom of page