top of page

SIGNE ER VORES HANNA GLAWARI


OperetteKompagniets sæson 2016/2017: DEN GLADE ENKE

"Signe er den mest multikunstneriske sanger indenfor den klassiske verden. Den ene dag omfavner hun 150 børn i et rørende portræt af dragen Kjetil, der føler sig udenfor - den næste dag, og rigtig ofte, står hun med et hundesvært moderne partitur og behersker det til punkt og prikke. Der er ikke noget at sige til, at de nulevende komponister bare elsker Signe. I en helt anden boldgade giver hun en smægtende Floria Tosca - og tillige klæder operetten hende som hånd i handske. Signe var Stasi i Csárdásfyrstinden, i hvilken hun også giver sig i kast med titelrollen på et senere tidspunkt - og selvfølgelig er hun Hanna Glawari ved vores forestående premiere på Den Glade Enke!"

Sådan introducerede Thomas Peter Koppel Signe Asmussen for det talstærke publikum ved OperetteKompagniets Sæsonpræsentationskoncert for 14 dage siden, hvorefter sopranen kvitterede med at synge den altid populære Viljasang fra Lehárs udødelige værk og endvidere slutduetten, den vidunderlige Enkevals, med sin kommende Danilo, Jens Søndergaard. OperetteKompagniets anden medstifter og musikalske leder, Carol Conrad, opsummerer: "Signe har alle dage haft et vidtfavnende register, men hun er ved at lægge sig fast på de lidt bredere hovedfigurer (Butterfly er endnu en udfordring i rækken, hun fornylig har taget op) - og så ejer hun jo lidt af en spillekapacitet, der ikke er mange forundt. Det bliver så spændende at følge hende i dette legendariske parti!"

Signe Asmussen Manuitt er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og debuterede i 2001 fra Solistklassen. Den tyske Lied har bragt hende vidt omkring med recitals i National Gallery og Wigmore Hall i London, Symphony Hall i Birmingham, The National Galleries i Edinburgh og Concertgebouw i Amsterdam. Operaens verden har bragt hende til både Det Kgl. Teater og Den Jyske Opera samt GuidOpera. I 2009 modtog hun Aksel Schiøtz-prisen og hun er desuden blevet begavet med Dansk Komponistforenings Musikerpris og Sonnings Stipendium.

Sidst Den Glade Enke var oppe i Danmark i 2007, var Signe den lyriske Valencienne på nationalscenen - nu er tiden kommet, hvor selveste Hanna Glawari skal føjes til CV´et.

Læs meget mere og bestil billetter på www.operettekompagniet.dk

bottom of page