top of page

ET LIV MED OPERETTEN

Danmark har en lang tradition indenfor trefjerdedelstakten og vore hjemlige breddegrader har som et andet Wien fostret en række operettepar, der gennem generationer har afløst hinanden. Hvem husker ikke Else Marie & Hans Kurt fra såvel TV som de københavnske og provinsielle scener – og siden kom som bekendt Tonny & Tove. Stifteren af OperetteKompagniet, tenor Thomas Peter Koppel, var selv den ene halvdel i det medie-døbte ”Danmarks Nye Operettepar” i 00´erne – den anden halvdel var selvfølgelig sopran Sofie Ottosen. I det hele taget har Thomas spillet en væsentlig rolle i, hvad der har rørt sig omkring genren i nyere tid.

Således medvirkede han i både Det Kgl. Teaters og Det Ny Teaters seneste og eneste valg af operette-produktioner i form af Flagermusen og Den Glade Enke - endda i flere roller: Alfred og Dr. Blind henholdsvis Camille de Rosillon og Raul St. Brioche. Operette-collagen, Hjerter i Valsetakt fra 2003, sattes sammen med ham og Ottosen som frontfigurer – og nåede hele riget rundt. De var endvidere blandt idémagerne bag Copenhagen Opera Festivals Operettebåd, som omgående blev en succes og fortsat sejler i hovedstadens kanaler.

I 2002 og 2006 udgav operetteparret CD-kollektionerne, Wiener Bouquet og Wiener Pavillon, begge indspillet i Ungarn med én af landets største symfoniorkestre under ledelse af den karismatiske Tamás Vetö – førstnævnte med OperetteKompagniets anden stifter, Carol Conrad, som producer. Pianisten er først og fremmest én af de mest efterspurgte akkompagnatører og musikalske arrangører herhjemme – og hun har selvfølgelig et omfangsrigt repertoire indenfor ikke mindst operetten med adskillige arrangementer fra egen hånd på samvittigheden.

Til oktober præsenterer OperetteKompagniet sin første produktion, Csárdásfyrstinden – og hér vil Carol have sat musikken sammen for klaver, violin og cello samt være kapelmester for Csárdás-Trioen. Det lille ensemble tæller udover Carol bag tangenterne strygerne Anton Lasine og Juliane von Hahn, begge fra Det Kgl. Kapel. Thomas står for den semi-koncertante iscenesættelse og indtager rollerne som både konferencier og agenten Boni.

Arbejdet med operettens univers er i duoens øjne dog kun først begyndt og med OperetteKompagniet vil den følge op, hvor de store institutioner slap. Rigtig mange værker fortjener en renæssance - plejet og fremført i elegante og kvalitetsstemplede opsætninger, som vi husker dem. OperetteKompagniet tager nu fat med Csárdásfyrstinden og producerer en ny forestilling fra det store arkiv hvert andet år …

Elsker du også operette?? Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, får du løbende nys om, hvor i landet, vi spiller - og hvad vores planer er for fremtiden. Allerede om to år er der en ny operette på tapetet! Hér informeres også om Carols og Thomas´ mange andre gøremål, såsom deres nytårskoncerter og italienske projekter - vidste du f.eks. at de netop har udgivet deres andet album, "Passione", med perler fra støvlelandets sangskat? Hér får du også særlige rabatter med meget mere!

bottom of page