top of page
Om OperetteKompagniet

OperetteKompagniets målsætning er at udbrede den skønne trefjerdedelstakt herhjemme - at slå et slag for en teaterform, der i en lang periode har ligget i klemme mellem operaens boom og musicalens indtog. Mange har fra tid til anden ligefrem spået operettens endeligt, og de store institutioner tager sig da heller ikke rigtig af den mere. Men hvor end vi tropper op, mærker vi den helt specielle eufori og livsglæde, de charmerende valsetrin inspirerer.

 

Det romantiske tonesprog minder os om, hvor vi kommer fra, og hvad det stadig kan gøre ved os. Dét er særligt vigtigt i disse år, hvor man konstant fodres med hurtige tilbud og det forbipasserende. Vi vil gerne være budbringerne for, hvad denne folkelige kunstart med alle de smukke og genkendelige melodier betyder - og har betydet i generationer - i dens videre færd for overlevelse!

 

OperetteKompagniet producerer forestillinger fra det store wieneriske arkiv og lagde i anledning af 100-års-jubilæet for kompositionens førsteopførelse ud med Kálmáns Csárdásfyrstinden på Hofteatret i 2015. Siden fulgte Lehárs evigt-populære Den Glade Enke, som nåede at besøge 23 danske byer, inden turen kom til operetten over dem alle, J. Strauss d. II´s Flagermusen, der spillede for fulde huse i hvert hjørne af riget.

 

Det blev tid til at vende snuden mod vore egne breddegrader, og det gjorde vi med Det´ lunt i Nat - Danske Operetteperler, som vore mange følgere rundt om i landet nynnede med til ude fra plyssæderne. I forrige sæson introducerede vi endnu en egen-produktion, Hjerter i Valsetakt, med musik af alle de store mestre og en rød tråd, der havde alt, hvad man forbinder med den vidunderlige genre. Vi fortsatte med de ikke-lineære dramaturgier - nu med en showcase helt og holdent dedikeret til valsekongen Franz Lehár, der ville være fyldt 150 år.

 

Vort omfattende nye program indeholder 16 musikalske events - alle med et direkte link til operettens boblende univers.

 

Ved at klikke på BILLETSALG kan du skaffe dig adgang til alt fra Fest på Frederiksberg over Jul med croonerne fra New Fashioned til Nytårsbraget på Bremen Teater. Ønskekoncerten er kommet for at blive, ligesom Sæsonpræsentationen er det. Og så er der jo altid lidt ekstraordinært: vi fortsætter med filmfremvisninger, operettemarkedet kan blive en ny publikumsdarling, vi tilbyder operettechats - og så er der en musicalstjerne, cello-ekstravagance og buena vista på tapetet.

 

Hvad med simpelthen at erhverve dig et af vore SÆSONKORT? På den måde går du ikke glip af noget som helst … for, som bekendt: #operetteskallavesafoperettekompagniet.​

OPERETTEN LEVER - TRADITIONEN FORTSÆTTER!  

God fornøjelse,

Carol & Thomas

bottom of page