top of page

MEDVIRKENDE

(OBS: SØNDAG!)  13. september 2020  Tove Hyldgaard

"Noget om en Pige med Musik i"

24. oktober 2020  Per Pallesen

"Mit Liv"

(OBS: WIEDERGÅRDEN i DRAGØR!)

28. november 2020  Nikolaj Koppel

"Der findes kun to slags Musik"

8. maj 2021  Birgitte Raaberg

"Det du favner"

(OBS: SØNDAG!)  20. juni 2021  Mikael Kamber

"Vi er bedst, når vi er glade"

7. august 2021  Tonny Landy

"Fra Blokvogn til Det Kongelige Teater"

(OBS: SØNDAG!)  8. august 2021  Henrik Engelbrecht

"H. C. Andersen & Operetten"

28. august 2021  Anne Margrethe Dahl

"Fra mig, mig, mig til dig, dig, dig"

Foredrag
2020/2021

 
Lørdage, kl. 12.00
Metronomen
Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg

Tove Hyldgaard  startede i Danmarks Radios Pigekor og fortsatte i sammes Underholdningskor. Efter studierne debuterede hun på Det Kongelige Teater og hér tilbragte hun de næste 28 år i selskab med en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfach. Udenfor Kongens Nytorv var hun sammen med sin mand, Tonny Landy, sin generations operettepar par exellence.

Per Pallesen  er en folkekær skuespiller, der har begavet os med roller indenfor det komiske fag i såvel teaterforestillinger, shows, film, radio som TV. Særligt husker vi hans indsatser for Hjørring Revyen og Dansk Naturgas samt makkerskabet med Søren Pilmark. Og så var han jo vores allesammens Tjener Boldt i Matador.

Nikolaj Koppel  har indtaget så forskellige områder som kanalchef i Danmarks Radio, TV-vært for det internationale Melodi Grand Prix og underdirektør i Tivoli. Senest har han kunnet tilføje iværksætter på CV´et, da han var med til at stifte Podimo, en stort anlagt dansk podcast-app. Hans baggrund som pianist er en kendt sag og musikken spiller stadig en vigtig del i hans liv.

Birgitte Raaberg  er uddannet på Skuespillerskolen ved Århus Teater og har siden medvirket i utallige stykker, foruden musicals, film og TV. Rollen som Susan Himmelblå i Midt om Natten gav hende en Bodil - den blev fulgt op af endnu én for hendes præstation som Judith i Riget. Hun underviser i kommunikation, performance coaching og indre lederskab. Skrev bogen, Det du favner: en Livsrejse, alene i New Mexicos højørken.

Mikael Kamber  er journalist og en særdeles populær nyhedsvært på TV2. Han har desuden været chefredaktør på Jydske Vestkysten og mediedirektør på Danmarks Radio. Han holder foredrag i ind- og udland om ledelse, kommunikation og positiv psykologi - og kan, ovenpå to bøger om sidstnævnte emne, nu også kalde sig forfatter.

Tonny Landy  er sangpædagog, skuespiller, forfatter, foredragsholder - men først og fremmest operasanger med en tenor, der ikke alene har manifesteret sig som én af vor tids allerstørste på den hjemlige scene, men begået sig vidt og bredt internationalt. Han var i en længere periode ydermere leder ved Opera-Akademiet.

Henrik Engelbrecht  har tidligere arbejdet som operaredaktør på DR P2, operadramaturg på Det Kongelige Teater og musikchef i Tivoli. Nu formidler han opera og klassisk musik som forfatter, skribent, podcast-producent, underviser og foredragsholder. Han er tillige en eftertragtet kunstnerisk rådgiver og kurator for museer, operahuse og festivaler. Modtager af årets H.C. Andersen-Pris & -Medalje 2020.

Anne Margrethe Dahls  indre og ydre rejse har bragt hende fra Den Jyske Opera til Det Kongelige Teater, hvor hun skulle komme til at bære en væsentlig andel af repertoiret, efterhånden som hendes sopran tog fat om de dramatiske partier. Hun huserede på Det Ny Teater i 90´erne - og fra 2008 frem til nu ligeledes blandt de unge spirende håb i sin egenskab af forstander af Opera-Akademiet.

VARIGHED: 1 time

bottom of page