top of page

MEDVIRKENDE

De FØRSTE 10 år for år

Søndag d. 23. Februar 2025, kl. 14.00 
Metronomen
Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg

OperetteKompagniet har gennem en dekade nu produceret forestillinger fra det store wieneriske arkiv og lagde i anledning af 100-års-jubilæet for kompositionens førsteopførelse i Budapest ud med Kálmáns Csárdásfyrstinden på Hofteatret i 2015.

 

Siden fulgte Lehárs evigt-populære Den Glade Enke, som nåede at besøge 23 danske byer, inden turen kom til operetten over dem alle, J. Strauss d. II´s Flagermusen, der ligeså spillede for fulde huse i hvert et hjørne af riget.

 

Det blev tid til at vende snuden mod vore egne breddegrader, og det gjorde vi med Det´ lunt i Nat - Danske Operetteperler, som vore mange følgere rundt om i landet nynnede med til ude fra plyssæderne, hele vejen hjem - og, tør vi godt sige, ind i fremtiden.

 

Den afløstes af endnu én fra egen skuffe, Hjerter i Valsetakt, med musik af alle kanonerne og en rød tråd, der havde alt, hvad man forbinder med den vidunderlige teaterform.

 

Vi fortsatte med de ikke-lineære dramaturgier - nu med en showcase, Så går vi til Maxim, helt og holdent dedikeret til den magyarske valsekonge, Franz Lehár, der ville være fyldt 150 år. Men også til vor Young Artists Ensemble - syv fremtrædende talenter, der alle gør sig gældende på den forhåndenværende nationale og internationale operascene. 

Landevejene har yderligere været gjort usikre med !NyTåRsBRAGeT!, Koppel & Søn synger De Store Mestre - og såmænd også en større familiefortælling, spændende over fire generationer. Og så er der jo croonerne, operettetenorerne, gallaerne - fra Rønne til Roskilde, Sønderborg til Slagelse, Flensborg til Frederikshavn ...

Københavner-begivenhederne voksede støt fra først fire af slagsen til hele sæsoner med 16 events.

Én, der har været med hele vejen, er den i disse spalter udråbte operettesangerinde par excellence, Vibeke Kristensen. Udover at synge fortryllende må hun utvivlsomt have et og andet fra årtiet at åbenbare ...

VARIGHED:

1 time & 15 min.

bottom of page