top of page

LIVE FRA BREMEN!


Nytårsgallaen blev en ubetinget succes - og OperetteKompagniet vender tilbage til Spies´ gamle hovedkvartér til næste januar også ...

Det emmede af begejstring både i foyeren og i salen over alt det nye, der blev budt på i lørdags! Selvom københavner-begivenheden har haft sin gang i snart 15 år og alt ved nytår godt må gå under betegnelsen "same procedure", har overgangen til Carol & Thomas´ selskab for trefjerdedele givet den nyt liv!

Der er selvfølgelig stadig champagne og kransekage i pausen og fællesnummeret Tak for alt i det gamle År skal altid runge ud til sidst - det kan ikke være anderledes ... Men præsentationen og det musikalske islæt bør løbende afstemmes og gives det fornødne og overraskende lift!

Nytårstrioen i form af de kongelige musikere, Anton Lasine på violin og Kim Bak Dinitzen på cello, kyndigt ledet af kapelmesteren bag tangenterne, var banebrydende i den henseende. Ikke alene gav de de velkendte toner fra sæsonens hovedtitel, Den Glade Enke - men de lagde også de afgørende strenge i akkompagnementet til numre som Gabriellas Sång i mezzo Anna Einarssons inderlige fortolkning, den spanske slager Amapola, Mario Lanza-hittet Be my love samt Morricones evergreen Nella Fantasia, sidstnævnte fremført af hele sangerholdet i afskedssalutten.

Sopran Cecilia Lindwall efterlod ikke et øje tørt ovenpå den uimodståelige Visa om arton Svanar og pigernes svenske afdeling blev i det hele taget helt speciel - ikke mindst da de stemte i til ABBA med deres "rigtige" stemmer, om man så må sige ... Blomsterduetten fra Lakmé, sunget ude blandt folket, tog naturligvis også kegler!

De berømmede melodier fra de tre store: Strauss II, Lehár og Kálmán, krydredes med repertoire fra længst nede i arkivet, da den ene tenor hentede Zwei Märchenaugen fra den spøjst-titelerede Cirkusprinsessen frem og den anden, Jonathan Koppel, tog sig af en arie i Goethes skikkelse fra Friederikke - ikke just et husnavn ... Der klingede up-beat-duetten Komm mit nach Varasdin mere som en aha-oplevelse fra de go´e gamle radio-dage!

Den fyldte sal var med på alle noder og rokkede fra side til side i takt med OperetteHymnen - og under de små kammer-orkestrerede mellemspil nynnedes der lystigt fra hver en publikummer. Herligt!

Som en trofast sæsonkortholder har anmeldt seancen: "I bliver ved med at forny jer, med at overraske os! Så gennem-professionelt, så fuld af livsglæde og vilje til at dele jeres lidenskab med andre ... Vi har endnu ikke fået armene ned!"

I 2018 står den på herretrioen-with-a-twist, Old Fashioned, på Bremen Teater - og nok en dimension lægges til showets udvikling. GODT NYTÅR!

bottom of page