top of page

EN STOR SÆSON I VENTE!


for OperetteKompagniet ApS og alle dets følgere!

OperetteKompagniet tager i disse dage hul på dets nye sæson med 7 forskellige events fordelt på 21 datoer strækkende over de næste 10 måneder. De to co-founders, Carol & Thomas, der i 2016/17 endvidere står overfor et hav af koncerter både hver for sig og sammen, er forventningsfulde og opsatte - og efter Csárdásfyrstindens succés og herretrioen Old Fashioneds indtog det forgangne år ikke i tvivl om, at der SKAL et reelt sæsonprogram til i dette regi.

"Mere end 50 solgte sæsonkort, private kunder der foretager billetkøb for tusindvis af kroner, flere busrejser og adskillige henvendelser fra foreninger og firmaer - taler vist sit tydelige sprog. Der ER brug for operette, der ER brug for os - og nu har vi et ansvar!", jubler Thomas.

"Netop. Vi gik ind i det her af kærlighed til genren, men vi er selvfølgelig også nødt til hele tiden at skæve til bundlinjen og afvente bæredygtigheden i foretagendet. Allerede her efter lidt mere end ét år kan vi med glæde slå fast, at OperetteKompagniet er kommet for at blive!", tilføjer Carol.

Fase 1 synes dermed overstået, hvorefter nye mål er i vente.

"Vi har hele tiden fulgt nogle klare dogmer, vi har sat op overfor os selv. Disse består af en sund blanding af fornuftig tilgang og så alligevel ikke at være bange for at tænke stort!", fortsætter Carol. "I princippet lå det hele dér foran os og det var egentlig bare at gå i gang - for Danmark ER pr. definition et operetteland! Det er jo en gave og giver i sig selv plads - og plads til udvidelser ..."

Til efteråret er Thomas af Dansk Skuespillerforbund blevet spurgt om at sidde i et panel, der skal gøre rede for god entreprenørskab indenfor musikbranchen - og uden at røbe alle forretningshemmelighederne, har han i sinde at lægge vægt på nogle helt afgørende dyder.

"Dét at dyrke det kreative og arrangerende gen er selvfølgelig en stor del af det - men jeg vil vove den påstand, at uden optimal forberedelse og almindelig knoklen, når du ingen vegne. En talentfuld sanger eller atlet er uomtvisteligt også nødt til at være flittig i øve- eller træningslokalet. Og ikke bare en gang imellem - det er så absolut en daglig beskæftigelse.", mener han og indrømmer: "Vi vil da allerhelst synge og spille og ja, caste og finde på - men forinden er der altså en hel del administrativt og mange spørgsmål at tage stilling til. Du har smurt ærmerne op og gør det efterhånden ganske naturligt for dit nyfundne hjertebarn - velvidende at dét SKAL der altså til, for at det overhovedet kan begå sig!"

"Det skal dog siges, at vi hurtigt kom til den erkendelse, at vi begge med tiden kraftigt har brug for en sekretær!", griner Carol.

OperetteKompagniets to eneste ansatte sørger selv for alt fra hjemmeside og billetsalg til dramaturgi og musikalske arrangementer, bare for at nævne nogle få af de større islæt involveret i processen. De slikker såmænd også kuverter og skænker champagne op for deres publikum - det personlige islæt er endnu et uvurderligt aspekt i deres omgang med tingene.

"Vigtigst i et professionelt ensemble som dette er kvalitet - dét, håber vi, skinner igennem i alt, der omgiver os! Både på og udenfor scenen ...Vi vil aldrig gå på kompromis med kvaliteten!", udtrykker de samstemmigt.

Og hvad er der så på programmet? Csárdásfyrstinden sendes på landsdækkende turné, alt imens Den Glade Enke har premiere på Hofteatret i København. Der er dømt såvel Nytårsgalla på stand-uppernes højborg, Bremen Teater, som Jul med Old Fashioned i de ædle rammer på Frederiksberg Slot. En Valentineskoncert i hyggelige Admiral Gjeddes Gaard er det også blevet til, ligesom der i Metronomen på Frederiksberg tages fat om fremtiden med Den Ny Generation Synger Operette. Og så venter den indledende Sæsonpræsentationskoncert i september lige om hjørnet. Læs udførligt om arrangementerne på www.operettekompagniet.dk, hvor også det populære sæsonkorts mange fordele beskrives - og så er webshoppen netop lanceret på samme site!

"Erfaring er uerstatteligt og vores netværk er stort. Vi har fået musikere af højeste kaliber til på skift at besætte pladserne i wienertrioen og prominente sangernavne figurerer på rollelisterne. En stor sæson er i vente for os - og forhåbentlig for alle vore følgere!", opsummerer Carol. "2017/18 bliver endnu vildere ...", slutter Thomas.

bottom of page